Dr congo sprog

Demokratiske Republik Congo – Wikipedia

Demokratiske Republik Congo – Wikipedia, den frie encyklopædi

De fleste af Demokratiske Republik Congos over 200 afrikanske sprog er bantusprog, som tilhører den niger-kordofanske sprogæt. De største er lingala, …

sprog i Den Demokratiske Republik Congo – Den Store Danske

sprog i Den Demokratiske Republik Congo | lex.dk – Den Store Danske

Af landets over 200 afrikanske sprog er de fleste bantusprog, som tilhører den niger-kordofanske sprogæt. Læs mere om sprog i Den Demokratiske Republik Congo.

De fleste af Demokratiske Republik Congos over 200 afrikanske sprog er bantusprog, som tilhører den niger-kordofanske sprogæt. De største er lingala, der tales af ca. 2 millioner mennesker i Nord og Vest ned til Kinshasa luba, der tales af ca. 8,7 millioner mennesker i de sydlige regioner Kasai og Katange kongo, der tales af ca. 5 millioner mennesker i Sydvest swahili, der kun har få modersmålstalende, men som er det dominerende kommunikationssprog – især i landets østlige dele.

Den Demokratiske Republik Congo – Den Store Danske – lex.dk

Den Demokratiske Republik Congo | lex.dk – Den Store Danske

Indholdsfortegnelse · 1 Geografi. 1.1 Klima; 1.2 Plante- og dyreliv · 2 Demografi. 2.1 Etnicitet; 2.2 Sprog; 2.3 Religion · 3 Politik. 3.1 Administrativ inddeling.

Den Demokratiske Republik Congo er en republik i Centralafrika. Landet fik sit nuværende navn under omvæltningerne i 1997. Undertiden omtales landet som Congo (Kinshasa) for at skelne det fra nabolandet Congo (Brazzaville). Den Demokratiske Republik Congo er generelt tyndt befolket, og bortset fra minedrift foregår hovedparten af landets økonomiske aktivitet omkring hovedstaden Kinshasa.

Republikken Congo – Wikipedia, den frie encyklopædi

1. jan. 2023 — Den Demokratiske Republik Congo (DRC) har et meget forskelligt sproglandskab. Ethnologue lister 215 levende sprog tales i landet.

Hvilke Sprog Tales I Den Demokratiske Republik Congo?

Hvilke Sprog Tales I Den Demokratiske Republik Congo? | 2023

1. jan. 2023 — Fransk er Congo’s officielle sprog, mens Kituba og Lingala er landets nationale sprog. Omkring 30% af den congolesiske befolkning kan flydende …

Den Demokratiske Republik Congo (DRC) har et meget forskelligt sproglandskab. Ethnologue lister 215 levende sprog tales i landet. Fransk er det officielle sprog i landet. Kituba, Swahili, Tshiluba og Lingala er landets fire nationale sprog.

Hvilke Sprog Tales I Republikken Congo? – ripleybelieves.com

Hvilke Sprog Tales I Republikken Congo? | 2023

Sprog: Fransk er det officielle sprog; de mest anvendte sprog er swahili, shiluba, kikongo og lingala; det sidste er hærens officielle sprog. Politiske partier: …

Republikken Congo er beliggende i Centralafrika, der grænser op til Gabon, Cameroun, Centralafrika og Den Demokratiske Republik Congo. Landet er tyndt befolket, med størstedelen af ​​de mennesker, der bor i den sydvestlige del af landet. Det store nordlige område er en tropisk jungle, næsten ubeboet.

Congo, Den Demokratiske Republik – Leksikon.org

Congo, Den Demokratiske Republik

Sprog: Det officielle sprog er fransk; derudover tales Kongo, Lingala, … Brazzaville og Kinshasa (Den demokratiske republik Congo) indledte i januar 1998 …

Congo, Republikken – Leksikon.org

Congo, Republikken

Nye uroligheder i DR Congo har fordrevet over 4,5 mio. mennesker inden for landets grænser, og titusindvis er flygtet til nabolande som Angola og Zambia.

DR Congo – UNHCR Danmark

Nye uroligheder i DR Congo har fordrevet over 4,5 mio. mennesker inden for landets grænser, og titusindvis er flygtet til nabolande som Angola og Zambia. Folk flygter fra …

Keywords: dr congo sprog, sprog i dr congo